[Q&D] Matek DC-DC USB Power Adapter 6A 4Ports

Door dodge_911 op vrijdag 22 april 2016 23:15 - Reacties (6)
Categorieën: Chargers, Quick & Dirty, USB Power, Views: 2.747

De categorie 'Quick & Dirty' gaat vooral over thingamajigs, kajiggers en whatchamacallits die ik zelf (al even) in gebruik heb, en waar ik niet echt een volledige, diepgaande review over wil maken, maar toch graag met jullie wil delen. Als volgende in deze reeks wil ik graag de Matek UPA64 aan jullie voorstellen.

http://i.imgur.com/Vw1e8Ij.jpg

Uit de specs :

UPA64 is a high-efficiency, DC/DC synchronous buck regulator that works with 7~26Vdc Input. The device is capable of supplying 0~6A of output
current with an output voltage 5.3Vdc, compatible with any USB based device. It can support wide power sources, such as any AC-DC power adapters(voltage range 7~26V), 2~6Cells Li-poly battery, Auto cigar-lighter slot, etc.
Best ’n handig ding om in huis te hebben vond ik. En voor de prijs moet je ’t mijns inziens niet laten.

Wat me vooral aanspreekt is de grote range aan inputvoltage. En die functie is me al een paar keer van pas gekomen. De UPA64 is voorzien van een 5.5mm / 2.1mm DC female aansluiting, en laat nou dat een aansluiting zijn die op heel wat powerbricks voor allerhande apparatuur gebruikt wordt. Zolang het tussen de 7V en 26V uitspuugt kan je d’rmee aan de slag, inclusief 2 tot 6 LiPo-cellen/packs (met bescherming tegen te diep ontladen). 2 van de 4 USB poorten zijn geschikt voor 2,4A, voldoende power dus, 30W in totaal.

Voor wie er helemaal het fijne van wil weten, heb ik nog een link naar de productpagina van de fabrikant en de manual ervan.

Vanwege de ingebouwde zoemer (voor het ontlaadalarm voor LiPo-cellen wel belangrijk) wel 1 klein nadeel : het ding piept vrij hard, en dat kan soms erg storend zijn. Evenwel niet getreurd, je kan het gepiep afzetten.

Ik heb de mijne allebei (de linkse heb ik al een hele tijd, de rechtse ongeveer een jaar) hier gehaald bij m’n favoriete webshop Banggood voor iets meer dan dat'ie nu te koop is, maar dat is dan ook alweer even geleden.

Volgende: [Deals] No more Miband 1S's, all gone... 04-'16 [Deals] No more Miband 1S's, all gone...
Volgende: [Deals] YZXStudio @ Banggood 04-'16 [Deals] YZXStudio @ Banggood

Reacties


Door Tweakers user flip75, zondag 24 april 2016 12:53

Ziet er goed uit. Begrijp ik het goed dat dit een erg flexibele usb hub is? (Meerdere soorten input en output?) prima geschikt samen met een raspberry pi3 als ik het goed lees?

Door Tweakers user dodge_911, zondag 24 april 2016 14:22

flip75 schreef op zondag 24 april 2016 @ 12:53:
Ziet er goed uit. Begrijp ik het goed dat dit een erg flexibele usb hub is? (Meerdere soorten input en output?) prima geschikt samen met een raspberry pi3 als ik het goed lees?
Om hem van power te voorzien wel, om als usb-hub te dienen, niet.
Je hebt meerdere voltages die kunnen dienen als input, maar je krijgt er enkel 5V USB power uit.

Door Tweakers user Lieuwe15, maandag 25 april 2016 10:30

Hoeveel krijg je nu eigenlijk per referral?

Door Tweakers user dodge_911, maandag 25 april 2016 10:36

Lieuwe15 schreef op maandag 25 april 2016 @ 10:30:
Hoeveel krijg je nu eigenlijk per referral?
100€ per click en 600% comissie??
Werkelijk geen flauw idee.
Tijden geleden 'ns aangemaakt, maar nooit wat mee gedaan, tot nu, eigenlijk. Storen ze je?

[Reactie gewijzigd op maandag 25 april 2016 22:06]


Door Tweakers user Lieuwe15, dinsdag 26 april 2016 10:03

Ik zie het de laatste tijd steeds vaker langskomen her en der.
Voor mij maakt het niet uit, ik haal ze er altijd uit voordat ik erop klik. (Het is een vorm van reclame en ik hou niet van reclame :+ ).

Door Tweakers user dodge_911, dinsdag 26 april 2016 10:05

Lieuwe15 schreef op dinsdag 26 april 2016 @ 10:03:
Ik zie het de laatste tijd steeds vaker langskomen her en der.
Voor mij maakt het niet uit, ik haal ze er altijd uit voordat ik erop klik. (Het is een vorm van reclame en ik hou niet van reclame :+ ).
Je kan het ook zien als een beetje support waar je zelf niets voor moet doen voor 'n blog dat je graag leest.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 april 2016 10:07]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.