[Review] RAVPower 24W Solar Charger

Door dodge_911 op dinsdag 15 november 2016 14:00 - Reacties (8)
Categorieën: Chargers, Gadgets, Reviews, Solar Chargers, USB Power, Unboxing, YouTube, Views: 4.169

http://i.imgur.com/FOoXlgA.jpg
Zoals je al in de RAVPower unboxing kon zien, had RAVPower me ook nog een zonnepaneel gestuurd, en wat voor één. Na mijn goeie ervaringen in de test met het vorige paneel, was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt.

In de unboxing video zien we dat dit paneel beslist geen kleintje is :

Met 4 panelen voorzien van monocrystalline solar cells, en nog een flap met de 3 USB-aansluitingen in een met velcro afsluitbaar zakje voor kabels en dergelijke is het paneel wel aan de lengte. In de solarcharger zijn 4 ogen voorzien om ‘m ergens aan te bevestigen met de meegeleverde karabijnhaken. Verder krijg je ook nog 2 platte usb-kabeltjes meegeleverd.


Specs
Total maximum output: 5V/4,8A
Maximum output per port: 2,4A
Power: 24W
Panel Type: SunPower
Opened Size: 85,5 x 30 x 1,5 cm
Closed Size: 17 x 30 x 3,7 cm
Weight: 754g

De bedoeling was om weer ongeveer dezelfde test uit te voeren als bij de vorige review, timelapses van de hemel en de meetgegevens door gebruik van dataloggende meters.

Helaas gooide 1 van de postdiensten roet in het eten, want het pakketje met mijn 3de ZKETech-meter raakte zoek. Gelukkig kon ik na even zoeken, snel een ander exemplaar op te kop tikken vanuit de UK, want ik kon niet blijven wachten op de resend, het goede weer bleef niet eeuwig duren...

Maar opnieuw sloeg Murphy’s law toe en moet ik hier mededelen dat ik de timelapse data van de ZKETech meters kwijtgeraakt ben; ik dacht slim te zijn en mijn timelapsedata op een USB-stick op te slaan vanuit de ouwe Targa-nettop waarmee ik alle data log. Maar dan mag je die USB-stick natuurlijk niet kwijtraken :X |:( Ik kan dus geen mooie dagopbrengst-video voor jullie in mekaar draaien en haal alle data dus uit de donkere krochten die mijn memories moeten bevatten. Waarschijnlijk herhaal ik de test komende zomer...


Ik heb als vanouds een aantal tests gedaan op mijn zuidgericht dak om zowel de opbrengst over X tijd als de maximale output per poort en bij gebruik van de 3 poorten.
Ik kan jullie hier ook mededelen dat ‘n 10.000mAh powerbank dus wel vol raakt op een dag (6 tot 8 uur) zonnig (gewoon zomer-)weer, gebruik makend van 1 poort. Op een uur registreerde ik ongeveer 1138mAh op 1 poort. En dat is met bewolking, dus geen continu blauwe hemel. Zelfs onder overtrokken bewolking levert het paneel nog 3W tot 5W op. Helaas wordt dit vermogen bij gebruik van de drie poorten gedeeld, dus bij bewolking zou ik gebruik hier ook maken van één poort.

De maximale output van 1 poort heb ik wel kunnen testen :
http://i.imgur.com/G1LRRR8.jpg
http://i.imgur.com/53Fy2Le.jpg?1

De maximale output heb ik wel kunnen meten onder volle zon, en dat kwam neer op 1,3A per poort, dus een totaal van 3,9A
http://i.imgur.com/3Wchp2m.jpg

Conclusie
Het moge duidelijk zijn dat de 24W die hier vermeldt wordt de zonnepanelen betreft. Door omzetting van spanning en dergelijke treden er een aantal verliezen op. Dit paneel is zeker krachtig genoeg om 1 of meerdere powerbanks/devices van prik te voorzien met een dag zonneschijn.
Deze RAVPower 24W Solar Charger is verkrijgbaar bij Amazon. Voor een beetje voordeel gebruik je coupon "5DRV5VVV".

Volgende: [PBCC] Chuwi 10050mAh QC3.0 powerbank (video) 11-'16 [PBCC] Chuwi 10050mAh QC3.0 powerbank (video)
Volgende: [Review] Orico 5 Port Desktop Charger with QC2.0 11-'16 [Review] Orico 5 Port Desktop Charger with QC2.0

Reacties


Door Tweakers user i-chat, dinsdag 15 november 2016 21:12

meh, ik zou die zooi pas kopen als het 'niet' via amazon zou gaan, met dit soort bedragen heb ik toch liever een nederlands contact punt en niet dat je uiteindelijk tientalle euro's retourzending mag gaan betalen omdat je pakketje terug moet naar DE.

verder lijken me iets kleinere versies wel super tof voor op je fiets... of als je gaat kamperen aan je tent...

Door Tweakers user Fairy, donderdag 17 november 2016 07:57

Als ik dit had geweten....

Heb voor de auto een paneeltje gekocht voor op de hoedenplank. Ding blijkt loodzwaar te zijn (2 glazen platen met amorf ertussen) en maar 6 watt.

Dit paneeltje was misschien een betere keus geweest. Zou dan wel wat modificaties moeten aanbrengen om een 12v accu te laten, maar niets onoverkomelijks.

Weet alleen niet hoe schaduwgevoelig deze is (kan op het werk niet de review bekijken). Mijn autopaneeltje heeft daar minder last van.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 november 2016 07:59]


Door Tweakers user Lemming, donderdag 17 november 2016 10:09

i-chat schreef op dinsdag 15 november 2016 @ 21:12:
meh, ik zou die zooi pas kopen als het 'niet' via amazon zou gaan, met dit soort bedragen heb ik toch liever een nederlands contact punt en niet dat je uiteindelijk tientalle euro's retourzending mag gaan betalen omdat je pakketje terug moet naar DE.

verder lijken me iets kleinere versies wel super tof voor op je fiets... of als je gaat kamperen aan je tent...
Bij garantiekwesties kan je het gratis retourneren(Amazon stuurt jou een voorgefrankeerde verzendlabel naar Nederlandse distributiecentrum), en tegenwoordig spreken ze ook Nederlands bij hun helpdesk op de Duitse site

Door Tweakers user Point.Flare, donderdag 17 november 2016 11:53

Fairy schreef op donderdag 17 november 2016 @ 07:57:
Als ik dit had geweten....

Heb voor de auto een paneeltje gekocht voor op de hoedenplank. Ding blijkt loodzwaar te zijn (2 glazen platen met amorf ertussen) en maar 6 watt.

Dit paneeltje was misschien een betere keus geweest. Zou dan wel wat modificaties moeten aanbrengen om een 12v accu te laten, maar niets onoverkomelijks.

Weet alleen niet hoe schaduwgevoelig deze is (kan op het werk niet de review bekijken). Mijn autopaneeltje heeft daar minder last van.
Waarom wil je een zonnepaneel in je auto? Ik zie het wel vaker. Enkel kan ik me niet bedenken waar het nu handig voor zou zijn...

Heb je een extra 12v batterij die je stationary gebruikt oid?

Door Tweakers user TunderNerd, donderdag 17 november 2016 12:06

Leuke review, maar pas "voltage" even aan naar spanning! Je meet spanning in volt, net als gewicht in kilo. We zeggen ook geen "gewichtage"!

Door Tweakers user dodge_911, donderdag 17 november 2016 12:40

TunderNerd schreef op donderdag 17 november 2016 @ 12:06:
Leuke review, maar pas "voltage" even aan naar spanning! Je meet spanning in volt, net als gewicht in kilo. We zeggen ook geen "gewichtage"!
Done.
Fairy schreef op donderdag 17 november 2016 @ 07:57:
Weet alleen niet hoe schaduwgevoelig deze is (kan op het werk niet de review bekijken). Mijn autopaneeltje heeft daar minder last van.
Daar had ik dus een mooi testje van, met gradueel bedekte panelen en de hele hutsekluts, maar helaas ben ik daar de data dus van kwijt en ik kan me de cijfers ook niet meer voor de geest halen.
i-chat schreef op dinsdag 15 november 2016 @ 21:12:
verder lijken me iets kleinere versies wel super tof voor op je fiets... of als je gaat kamperen aan je tent...
Kleinere versies leveren minder op, zeker bij schaduw/bewolking.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 november 2016 12:42]


Door Tweakers user DeTjuk, donderdag 24 november 2016 10:43

Hoe stevig zijn dit soort panelen ivm het vervoeren ervan in je bagage?
Kunnen ze een lichte buiging hebben of is het paneel dan stuk of gedeeltelijk stuk?

Door Tweakers user dodge_911, zondag 27 november 2016 22:30

DeTjuk schreef op donderdag 24 november 2016 @ 10:43:
Hoe stevig zijn dit soort panelen ivm het vervoeren ervan in je bagage?
Kunnen ze een lichte buiging hebben of is het paneel dan stuk of gedeeltelijk stuk?
Een lichte buiging kan, maar veel meer dan dat ook niet.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.